Barátok

 2011.01.25. 20:43
Gondoltam, fogok egy bögre kakaót - csak úgy, lélekmelegítőnek -, egy vastag takarót - mégiscsak tél van, azaz igazi melegítőnek - és nekilátok a következő posztomnak. (Ahogy gondolom végig a posztomat és hogy mit is szeretnék leírni, kezdek rájönni, lélekmelegítőnek és hangulatjavítónak nem egy bögre kakaó kéne, hanem a Szerencsi csokigyár.)
 
Mindig is izgága, nagyszájú, kommunikatív voltam. Olyan, aki ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, akinek fontosak a barátai, meg az, hogy jó barát tudjon lenni. (Aztán ki tudja, ki és mit fog kommentelni.) Legalábbis én így hiszem. Múltkor olvastam egy német cikket, ami arról szólt, mi az a tíz dolog, ami el fog tűnni 2011-ben. Szerepelt köztük a hús-vér emberek barátsága.
 
Lehet, hogy kihalófélben lévő faj leszek, de büszkén vállalom: nekem fontos, hogy a barátaimnak élőszóban is el tudjam regélni a hülyeségeimt, hogy fel tudjam hívni őket és hogy ott legyenek a számomra fontos eseményeken is. Meg hogy alkalmanként esetleg jól le is tudjam itatni őket - még mindig elnézést kérek, komolyan, többet nem fog előfordulni -, elmenjünk vásárolni, segítsek nekik, teázzunk, kávézzunk, várost nézzünk, beszélgessünk. Ha nem is élőszóban, legalább telefonon. De nekem fontos, hogy lássam a barátaim arcát, lássam őket gesztikulálni, megegyék a maradék sütimet - vagy én egyem meg a díszítésnek szánt salátalevelet. Hogy legyen, akinek felveszem a telefont még éjjel is (kapcsolati problémák), sms-t írhatok akármikor és aki megmondja a véleményét, és akinek még azt sem veszem zokon, ha éppen nem akar, nem tud beszélni velem (tragikus események), vagy esetleg rohanok neki segíteni, amikor bajban van - pedig akkor már csak egy hét volt az esküvőnkig. Sőt, fontos, hogy éreztessem - ha nem is mindig, mert rossz napom nekem is lehet, vagy teljesen más programom, maszek munkám, vagy éppen egy másik barát -, rám számítani lehet, igen, még a lagzi előtti éjjel is, vagy bármikor máskor. (Teljesen más: egy időben felmerült bennem, hogy szemét leszek. Nem kicsit, hanem nagyon. Mert ha "mindenki anyja" vagyok, akkor mindig segítenem kell és ha egyszer mégsem tudok, vagy éppen nem akarok, akkor én vagyok a legnagyobb szemét. De ha mindig szemét vagyok és néha segítek, akkor meg nagyon jó fej leszek... Mindegy, igazi barátok nem érdemelnek ilyet, a többiek meg nem barátok és nekik nem fogok mindig segíteni, megoldottam a rejtélyt!)
 
Mert igen, kell, hogy legyen, aki minden hátrányos következmény nélkül az ember arcába vághassa, hogy mi is a véleménye (például egzotikus nyaralás ügyben), aki anélkül beszélje le a hülyeségekről, hogy kinevetné. És olyan is, akit meg lehet kérdezni az élet komoly dolgairól és esetleg más lesz a válasza, mint amire számítottunk. Meg hogy esetleg jobb ötlete lesz az eredeti felvetésre, mint ami nekünk valaha is eszünkbe jutott volna (olyan gyakorlati ügyekben, mint az állásváltás, vagy éppen a fizetésemelés, de akár egy-egy ruhadarab is).
 
De persze Virág élete nem csak játék és mese. El kell jutni addig, hogy az ember felismerje, ki az, akire számíthat. Ki az, akit a barátjának mondhat. (Remélem, akikre ez vonatkozik, az tudja, hogy róla is szó van.) És ha úgy is alakul, akkor is tudja, hogy akár hetek, hónapok múlva is hívhat és ott tudják folytatni, ahol abbahagyták, minden sértődés vagy rossz érzés nélkül, még ha a barátnőnknek van is egy pici lánya és esetleg várja a következő bébit és tényleg nem ér rá szinte sose, vagy a saját / szülei vállalkozását viszi és hajnaltól éjjelig dolgozik, vagy átmenetileg más, fontosabb dolga van, mint az éppen aktuális barátság ápolása. 
 
És van, hogy csúnyán átvágnak. Az állítólagos barátok. Ami, az addigi kölcsönös és feltétlen bizalom miatt még sokkal rosszabbul esik, mintha valami "idegen" követné el. (Na, jogászkám, elköveti, persze.) Van, amikor túl kell lépni bizonyos dolgokon. Amikor fel kell ismerni, hogy azok, akik eddig körülvettek, azoknak nem feltétlen kell elmondani minden titkunkat és nem feltétlenül kell bennük megbízni.
 
Kaptam olyan e-mailt tavaly, hogy "Hello, van ilyen iratmintád? Mit tudsz a vizsgámról? Egyébként boldog szülinapot." Nos, úgy tettem, mint aki nem kapta meg a kérdéses levelet. Azóta nemhogy fenntartással, de leginkább sehogy nem kezelem az állítólagos barátnőt. Mert persze, segítek, szívesen - Virág anya mindenben -, de van, amit az én hülye, romantikus lelkem sem tud lenyelni. És ez ilyen volt.
 
Előfordult az is, hogy az egyik "barátnőm" házasodni készült. Tudtam, hogy nem veti fel őket a pénz és azt is, mennyibe kerül egy-egy lagzi, illetve még két férőhely. Beszéltem vele, hogy akkor mi is lesz, hogy is lesz és hozzátettem, nem baj, ha lesz esetleg vacsi és minket nem tud meghívni, megértem, tudom, hogy nem olcsó mulatság az ilyen - á, nem, csak a szertartás, aztán egy kis piknik és nem, nem lesz se vacsi, se lagzi. Jó. Még ajándékot is vittünk, megvolt a szertartás, a piknik és mivel akkor költöztünk új házba, kérdezgettem a barátnőket, hogy kíváncsi-e valaki a házra, jöhetnek, elvisszük őket. Ott és akkor derült ki, hogy lesz vacsora, amire mindenki más hivatalos az adott barátnői körből, csak mi nem. (Rém hülyén éreztem magam, és persze már akkor, ott eszembe jutott, hogy az, hogy ezt a többi lánnyal mondatja el, nem vall túl jó jellemre.) Én hülye persze még ezután is odaadtam az ajándékot - nem volt valami nagy szám, de inkább nekem kellett voln a elvernem a könyvesboltban. Persze sírni tudtam volna és elrohanni, de ilyenkor mindig uralkodom magamon, elvégre illedelmesnek neveltek. Pedig aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok halkszavú, csendes, akit csak úgy odébb lehet rakni. Ma már tudomn, hogy a minimum lett volna otthagyni mindenkit és mindent, fel sem tűnt volna, ha a vacsiról nem hiányoztunk. Azóta nem vagyok kíváncsi az illetőre, sem a gyerekére, sem a férjére. Sajnálom, ez van. Nem tűröm, ha hazudnak nekem.
 
Egy évvel később ugyanez a baráti kör - újabb esküvő augusztusban, és tudja isten, de én már akkor éreztem, hogy egyrészt nem akarok elmenni, másrészt nekem a történelem mindig ismétli önmagát. Májusban elkezdték osztani a meghívókat, és már az egyetemi albérlettel szomszédos kiskutya farka is megkapta, én meg még mindig nem. Másfél héttel a lagzi előtt jött egy hívás - épp nyaraltunk, semmi kedvem nem volt felvenni -, de persze nem azzal, hogy ne haragudj, annyi dolgunk volt, elfelejtettem (mert előfordul, velünk is előfordult), hanem mintha mi sem történt volna. Öt nappal a lagzi előtt hozta a postás a meghívót - jut eszembe, mindenki más személyesen kapta meg -, amikor is felhívtam a "barátnőmet", hogy ne haragudjon, de a szomszédunk meghívott már ugyanarra a napra, és elfogadtuk a meghívást, mivel vártunk, vártunk és igazán nem várhatom el, hogy engem is meghívjon. De hogy ő már mondta korábban telefonon, meg hogy mindenkit meg fognak hívni. (Ez nem a Csipkerózsika és nem kellett sokszor 12 arany teríték...) Mondtam neki, hogy vártam, vártam, nem jött semmi, hát elfogadtuk a másik meghívást, amit most már nem mondhatunk le.
 
A valóságban pedig nem másik lagzi volt, hanem a 12 éves korom óta imádott REM-koncert a Szigeten, megvolt a két belépő, a világ minden kincséért sem hagytam volna ki. Lehet, hogy ez most lelketlenül hangzik, de azután, hogy egy évvel korábban hasonló esemény történt, ugyanabban a baráti körben, talán jobban oda kellett volna figyelni arra, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer. Mindegy, megtörtént, nem volt szép élmény nekem, de az REM-koncert kárpótolt!!! Óriási élmény volt. Még éjfélkor küldtem egy sms-t, hogy gratulálunk az ifjú párnak, de nem jött válasz, pedig ennek már két és fél éve.
 
Jó lecke volt, de ez a két (három) sztori kellett ahhoz, hogy megtanuljam, mikor is kell továbblépni, esetleg elengedni embereket. A férjemmel csak azon vigyorogtunk, hogy még két ember, akiket nem kell meghívni a mi esküvőnkre. Ennyivel is kisebb a költségvetés.
 
Most egy kicsit egyébként tartok a következő találkozástól, mert közeleg egy újabb esküvő, amin a fenti három perszónával (perszóna non gratával) is találkoznom kell. Már ha eljönnek. (Tudom, hogy el fognak jönni, mert megvan a külön véleményem róluk és biztos nem hagynának ki egy ilyen eseményt.) De mindegy, azóta már tudom a helyemet a világban - és a helyünket a lagzin, azaz ültetési rendet is, nem velük fogok ülni és ez nekem elég.
 
Furcsa, hogy felnőttünk, a legtöbbünknek fontos és napi 12-14 órát elvevő munkája van, családja, más barátai - mégis találunk időt egymásra. Furcsa volt először azt hallani, hogy nem megy, mert most apósom születésnapja van, vagy esetleg szüreti felvonulás az iskolában, aztán meg persze a gyerek(ek) miatt nem. De ezt is meg kell, meg lehet tanulni kezelni. Értelemszerűen a kisgyerekeseket nem várom el minden buliba. Nem volt sértődés akkor sem, amikor az egyik barátnőm azt mondta, szívesen jönne a lánybúcsúmra, de nekik akkor van a házassági évfordulójuk, így nem valószínű, hogy jön.
 
Egy régi barátommal pár napja emlegettük fel, hogy az első sajtófotó kiállításon együtt voltunk, alig 17 évesen. És emlékezett ő is! Pedig azóta a fél világot bejárta, most is épp a másik felén van. És úgy tűnik, marad is ott és marad az ékezetek nélküli beszélgetések világa. Persze, lazult a kapcsolat és a barátság köztünk, de tudunk egymásról.
 
És igen, vannak barátnőim és barátaim is. A barátság, az igazi barátság szerintem ugyanis nem nélküli. És itt nem arra gondolok, hogy ne lehetne viccelődni egymással, akár még nemtől függő vicceket is megengedni, vagy ne lehetnénk tisztában azzal, hogy a másik jól néz ki, vagy milyen ember - a barátnőinkről is tudjuk, nem? Csak tudni kell, hol a határ, mint minden másban is. Az viszont biztos, hogy egy ellenkező nemű barát teljesen másképp fog gondolkozni dolgokról és esetleg sokkal gyakorlatibb, illetve teljesen más felvetései lesznek, mint nekünk magunknak. Persze, egy fiúbaráttal nem lehet megvitatni a körömlakkokat, de kit érdekel? Viszont sok mindent másképp látnak, mint mi, hiszen másképp programozták őket. Tudom, hogy nehéz elfogadni egy-egy új (de akár még régi) kapcsolatban is, hogy úgy mutatunk be embereket: Ő a férjem barátnője, aki néha még nálam is fontosabb - de hosszú évek barátságát még egy házasság sem tudja feledtetni. És ugyanúgy: Ő a feleségem barátja, akivel éjszakákat beszélget át, fogadjuk nagy szeretettel... Kell tudni tolerálnelni, nem azt mondom, megtanulni kezelni, megtanulni nem féltékenynek lenni - de ez néha még azonos nemű barátokkal is feladat, nem?
 
Sőt, azt is kell tudni tolerálni, ha az internetes barátok tartanak ránk igényt. Hiszen vannak interntes barátaim is, hogyne. Ez a XXI. század! És segít a technika abban, hogy kapcsolatot tudjak teremteni és tartani a "virtuális" barátokkal, de abban is, hogy a többiekkel is. Én nem hiszek abban, hogy el fognak tűnni a barátok - maximum abban, hogy nem fogunk tudni minden barátunkkal találkozni, de attól a barátok még hús-vér emberek lesznek.
 
És félreértés ne essék, szeretem a férjemet és jó vele lenni, jó vele pihenni, jó vele beszélgetni és őt is az egyik legjobb barátomnak tekintem. De kell, hogy másokkal is beszélgethessek (igen, az én beszélőkémmel megáldva, sok más emberrel is beszélhessek), kikapcsol, feltölt. És megboldogult "fiatalkoromban" pedig voltak olyan barátnőim is, akikkel csak kézzel írott levélben tudtuk tartani a kapcsolatot. (Mindkét barátság azóta is tart és most már mailben levelezünk, esetleg csetelünk egymással.)
 
És hogy mi a jó barátság titka? Tényleg nem tudom. A legkülönbözőbb körből vannak ugyanis barátaim. Persze, ott az általános iskola, a gimnázium, a falu. Aztán az egyetemi csoport, kollégák, a közös hobbi, a közös érdeklődés, de még a 99-es helyesíró verseny és a FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ TÁBOR is. (Igen, jól olvastátok, mindkettőt!!!) Szóval nem tudom, hogy mi tarthat össze embereket. Vannak, akikkel szüntlenül közeledünk-távolodunk egymáshoz és egymástól, de vannak, akikkel évek óta elválaszthatatlanul szoros a baratság és megvannak nevek, akik mindig ugyanabban a sorrendben jutnak eszembe, ha arról van szó, kit kell meghívni, értesíteni, tájékoztatni, ki örül majd velem, illetve áll mellém a rendszer szidása közben.
 
És életem minden egyes nagy korszakára, illetve sorsfordító helyzetére van egy (esetleg kettő) név, aki ott volt, akinek elmondtam, akivel végigcsináltam, illetve aki végigcsinálta velem. A teljesség igénye nélkül emlékszem, hogy a csoporttárs legjobb barátnő, amikor a diplomázásom napján (!!!) szakított az éppen aktuális pasim velem, és én felhívtam, hogy visszamennék hozzá, szó nélkül egyik kezében zsepivel, a másikban Bailey's-zel nyitott ajtót, ölelt át és terelt a nappali felé, miközben én zokogtam. Vagy hogy a varrónő barátnőm a szakvizsgám örömére küldött egy virtuális talárt. Vagy hogy a gimnáziumi legjobb barátnőm, amikor megemlítettem, lehet, őt tüntetem ki a lagzink napján az egész napos segítő szerepével, rezzenéstelen arccal és szemrebbenés nélkül mondott igent. Vagy hogy amikor azt mondta nekem az egyik régi barátnőm, valamit nem akar, vagy nem mer elmondani, kapásból lehülyéztem, és közöltem vele, hogy a problémáival nem terhel és én nem a pszichológusa vagyok, engem bármikor hívhat és megpróbálok segíteni. Ha mással nem, legalább azzal, hogy meghallgatom. Vaaaagy az első sikeres vizsgaidőszak, amikor két, addig kizárólag tananyagon élt diáklány elfogyaszt egy üveg pezsgőt, majd másikért megy a boltba és az egyikük röhögve közli egy csivavára útközben: Némáá, macska pórázon, hihíííí!!! De volt, hogy éveken át néztem meg "papíron" filmeket a barátnőmmel (esetleg ő volt moziban, de biztosan nem velem) és azt is tudtam, mikor kell "jesz-nó kvescsönöket" feltenni a barátnőmnek, mert éppen otthon van a családja (és amikor mi fiatalok voltunk, se mobil, se vezeték nélküli telefon nem volt még nagyon).
 
És igen, tudom, hogy a barátatim nem a családom, nem a családtagjaim és soha nem is lehetnek azok, de én a barátaim nélkül - ahogy a családom nélkül is - félembernek érezném magam.
 
Ezek után már csak azt szeretném tudni, hogy én milyen barát is vagyok. Nos? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viragvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr332613446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jorja 2011.01.25. 21:50:31

Szerintem ez olyan, mint a szerelem. Ha meg tudod pontosan fogalmazni, mit szeretsz a másikban, talán nem is szereted igazán, feltétel nélkül. Amennyire nekem sikerült tapasztalnom, csodálatos barát vagy, és nagyon sajnálom, hogy nem lakunk közelebb egymáshoz, hogy élő szóban is tudjunk csicseregni :)
Épp 2 hete kaptam egy e-mailt egy kolleginámtól, akivel az utóbbi időben bent elég sokat beszélgettünk. Az e-mail gyakorlatilag egy kérdést tartalmazott, hogy lennék-e a barátja :) Olyan igazi, élő, becsücsülős, teázós, trécselős, vásárolgatós, munkán kívül. Mert hogy neki se nagyon van ilyen, meg nekem se. 2 napig vigyorogtam utána, annyira boldog voltam :)

Kisvirag 2011.01.26. 08:48:57

@jorja: De jó! Akkor a 2011-es listádat már jó korán elkezdheted írni! :) Mármint a sikereket. :)
Ja, és remélem, nyáron rákerül az is: Találkozás Virággal. :)
Egyébként pedig köszönöm szépen! :)

ccg 2011.01.26. 09:32:08

én csak így egyszerűen SZERETLEK ♥

Angyalka75 2011.01.26. 19:11:09

Hat igen,ez az a tema amit nem lehet kimeriteni.Amihez nem a Szerencse csokigyar,hanem minimum sajat kakaofarm kell hozza valo feldolgozoval.Ha most leirnam ami vegigfutott rajtam mikozben olvastam,akkor hosszabb hozzaszolast irnek ,mint maga a cikk.Egyben egyetertunk:tudni kell elengedni embereket,tovabblepni,lehetoleg minel kevesebb tuti en rontottam el vmit,meg akkor is ha a vak is latja,hogy a masik volt a bunos.Nem volt soha sok baratom,most meg annyi sincs,miota itt elek kinnt.Lehet elni igy is.Talan tenyleg igazuk van azoknak akik keresztnevem egyik jelentesekent az " egyedul elot"mondjak.
Mindenesetre itt uzenem mindazoknak akik atvagtak e teren,hogy szegyelljek magukat.Szegyelje magat az aki allandoan ram hivatkozva ment pasizni,mert ugye az alibi kellett az elettersnak,en meg nem is tudtam az egeszrol semmit,aztan mikor kiborult a bili szepen csendben lelepet,magyarazkodas helyett.Szegyelje magat az is,aki akinek jo voltam amikor ingyen kartyat kellett vetni,aztan mikor tul estunk rajta,a fizetos kartyaveto "gonosz"emberkent definialt neki.Sajnalom azt az embert is,akit uj asszonya ugy az ujja kore tekert,hogy meg kellett szakitania a kapcsolatot velem undorito modon,es sajnalom azt is,akit hiaba kerek,hogy a kuld tovabb es egyeb sz@rsagokat ha mar emailben ell kell kuldje nekem is ,ezt ugy teszi ,hogy cimzettbe betesz engem is a masik 500 baratja melle,akikbol mindig van olyan aki visszael az ingyen szerzett mailcimmel,igy kapok lehetoseget a viagra vasarlastol kezdve a piramisjatekokon at.Es amikor megszuntetem a mailcimem,meg O van felhaborodva....Szoval szegyeljetek magatokat!!!!En sose bantottalak meg titeket,mindig ott voltam amikor sz@rban voltatok!

Angyalka75 2011.01.26. 19:13:51

Egyebkent a cikk vegen feltett kerdesre valaszolva:amennyire az irasaidbol,es mailvalaszaidbol megismertelek,nem panaszkodhatnak rad a barataid.:):)

jorja 2011.01.26. 19:14:43

@Kisvirag: Rajta leszek Szívem! :)

jorja 2011.01.26. 19:19:02

@Angyalka75: Vannak ilyen szemét emberek, és kihasználják az embert. Pofátlanul, és te meg ha rá is jössz időben, akkor is adod az alibit és elnézed neki, mert azt hiszed, csak átmenetileg ilyen, majd elmúlik, de nem fog. A kisujjadat nyújtod, és letépik a fél karodat. Talán ezért nincsenek már nagyon barátaim. Sokat csalódtam bennük, behúztam fülem-farkam, és az isten se töri át a falat, amit építettem magam köré. És tudom, hogy így van, mert mondják mások is. Erősnek és önállónak tűnök, de belül égek egy kis cseverészésért vagy egy igazi ölelésért. Szeretnék néha törékeny kislánynak tűnni, akit oltalmazni kell, de mindig úgy érzem, nem tehetem, mert bántani fognak.

Angyalka75 2011.01.26. 23:02:37

@jorja: Mennyire igazad van! Van mar akkorra fal korulottem,hogy a kinai nagy fal kutyafule hozza kepest.
Ahogy balf@sz,idiota kollegam mondta,engem vasvillaval sem lehetne megbantani..Nem arultam el a titkom,hogy ne legyen ebben olyan biztos.

Kisvirag 2011.01.27. 21:18:32

Hű, köszönöm a kommenteket! :)
A "falas" téma is megérne egy posztot. Valaki? Esetleg Jorja a saját oldalán (is)? :)
Ja, azt hadd ne számoljam össze, hogy az elmúlt öt évben hányszor kértek tőlem (hála, köszönés és fizetés nélkül, persze) jogi tanácsot (oké, ismerős nem egyenlő barát, de akkor is), és hányan voltak, akik felköszöntöttek az egyébként annyira nem is titkos nevem napján. Egyszer van egy évben, szóval nem lenne nehéz, hogy a vonalak metsszék egymást. :)
Ja, és kommenteljetek továbbra is bátran! :)

Katalin87 2011.01.28. 19:02:01

Hátőőő... ez a barát kérdés nem egyszerű. Nálam a barát fogalomba mindig az fért bele, akivel évek múltán is megmaradt a jó kapcsolat... mert könnyű azt mondani, hogy barátnő, ha gyakorlatilag a suli miatt egy az életterünk, és feszt egymás seggében vagyunk. De ami utána jön... hogy akkor most kíváncsi-e rám, vagy nem később is... az döntő.
Különben nem tudom, van olyan barátnőm, akivel ha nem voltunk egymás seggében, akkor nem is beszéltünk sokat, ez amíg sulisok voltunk oké is volt, de mostanában, hogy egy évben kb kétszer sikerül talizni kb, így kevés...
ÉS nem tudom, ti hogy vagytok vele, de néha elegem van abból, hogy mindig én kezdeményezek. :S
JA, és Virág... :) lávcsi! <3 tudod :)

Angyalka75 2011.01.31. 12:47:43

@mazsoladrazsé:
Na igen ,ez a `kezdemenyezes ` dolog is meger egy miset....
Ilyen ismerosom nekem is van.Ha kerestem(igen mar csak mult idoben)Akkor volt beszelgetes,tali,stb..ha nem akkor siri csend...Na persze ebben nincs semmi erdekes.Az erdekesseg ott kezdodik amikor allandoan azt hallottam tole:`oh tele van a tokom,hogyha en nem keresek vkit ,akkor mas sose keres...` hahahahaha jo vicc.En ezt sose tapasztaltam,hogy kerestel volna dragam!!!! :S:S:S:

Kisvirag 2011.02.07. 12:49:45

@mazsoladrazsé: Mazsi, dettó. :) A barátoknak tudniuk kell, hogy éppen mennyire vagy elfoglalt, vagty ráérős és ha esetleg te nem tudsz nekik írni / nem tudod őket keresni, akkor nekik kell(ene) felvenni a fonalat. Mert van, hogy szükséged lenne segítségre, ami lehet akár csak egy laza beszélgetés, de egész egyszerűen nincsen időd / alkalmad bármit is tenni az ügy érdekében. :)

És ahogy írtam, nekem voltak / vannak barátnőim, akikkel nem tudok találkozn, mégis működik a kapcsolattartás.

És ér olyat írni, hogy "viszont"-láv? ;D
süti beállítások módosítása